Aletta EBBELER Avis de décès

Aletta
EBBELER

  • 14/11/1939 (Florence)
  • 15/09/2021 (Embourg)
  • Domicilié(e) à Embourg

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Aletta Sauer, Steve Dept ont allumé une bougie virtuelle.
par Aletta Sauer - 11/10/2021

Aletta Ebbeler Grisay was a remarkable woman, who brought humor, creativity, and bright intelligence to everything she did. She taught me the value of quality red lipstick, and was always welcoming to a shy and anxious niece. She introduced me to cooking as a form of art, and as an expression of love and hospitality. Her deep belief in the value of education inspired me to become a teacher nearly 25 years ago. And she helped me understand that it's never too late, if the heart is willing and the mind is able. I am honored to bear her name. Peace and love always to Aletta and Leon, to Anne and Francoise, and both their families.

par Ross Turner - 21/09/2021

Aletta was perhaps the best domestic cook I ever met. Did you ever have her foie gras? To die for (almost literally). On one of the occasions she ate at our home in Melbourne, Aletta commented that I could handle a knife properly and was competent in the kitchen. I felt as if I had been awarded a knighthood! Aletta was so good at encouraging and supporting others. Her PISA recipe book ('My sauce Bolognese and many other delicious Italian recipes') will live forever. Farewell dear friend.

par Dominique GRISAY - 17/09/2021

Tante Aletta, sans nul doute un des phares les plus puissants de mes années de jeunesse! Au tournant de l'adolescence et de l'âge adulte, elle (et oncle Léon bien sûr) m'a (ont) aidé à reprendre confiance en moi dans mes moments de doute et à poursuivre mes études. La joie d'Aletta, son optimisme, la saveur de sa conversation (sans compter de sa cuisine) m'illuminent encore aujourd'hui, et je repense souvent à des souvenirs partagés, lointains mais heureux. Je pense aussi beaucoup à Anne et Françoise, que le hasard de la vie a tenu fort éloigné de mon chemin, et qui viennent de perdre, coup sur coup père et mère. Courage, la vie continue, forte maintenant des souvenirs

par Ross Turner - 17/09/2021

Aletta was perhaps the best domestic cook I ever met. Did you ever have her foie gras? To die for (almost literally). On one of the occasions she ate at our home in Melbourne, Aletta commented that I could handle a knife properly and was competent in the kitchen. I felt as if I had been awarded a knighthood! Aletta was so good at encouraging and supporting others. Her PISA recipe book ('My sauce Bolognese and many other delicious Italian recipes') will live forever. Farewell dear friend.

par Steve Dept - 15/09/2021

Aletta est la marraine de cApStAn, une petite entreprise de contrôle de la qualité linguistique qui n'existerait pas sans l'immense confiance qu'Aletta a bien voulu placer en nous (Andrea Ferrari et Steve Dept) il y a plus de 20 ans. Elle nous a guidés, morigénés, encouragés, critiqués. Son travail remarquable a profondément marqué la méthodologie de la traduction d'instruments de collecte de données, et nous lui devons énormément. Andrea et moi souhaitons exprimer toute notre sympathie à ses proches, et les assurer que notre gratitude accompagne Aletta, où qu'elle soit.